I forbindelse med planlegging og prosjektering av rom og utstyr i sentralkjøkken er det flere grensesnitt til bygg, teknikk og IKT som må ivaretas, og det anbefales at dette gjøres i samarbeid med leverandør av storkjøkkenutstyr til sentralkjøkkenet. Tema som må drøftes og avklares er i hovedsak:
- Planlegge rom og arealer som ivaretar rene og urene soner
- Sklisikkert gulv i produksjonsrom som tåler spyling, avrenning/sluk og fettutskiller
- Grube i gulv for kokegryter, med avrenning/sluk
- Gulv som tåler vektbelastninger av det større utstyret
- Overflater som er enkle å rengjøre, uten sprekker/skjøter som kan samle bakterier, samt at overflatene tåler vaskemidler og desinfeksjonsmidler
- Vegger som tåler spyling. Fendring kan vurderes (vogntransporter)
- Døråpninger med bredde for transport av vogner, uten dørterskler
- Dørmiljø: Adgangskontroll og automatisk døråpning
- El-forsyning i hht. beskrivelser for utstyret
- Tekniske føringer over himling
- Vindu: Utforming må hindre at skitt samles. Vindu skal ikke åpnes, ventilasjon må sørge for god luft og temperatur. Produksjonsrom og kontor må ha dagslys.
- Avtrekksvifter over utstyr som krever det
- Kjøl- og frys anlegg som sikrer riktige temperaturer på lagrene, med overvåkning og backup
- Løsning for gass, dersom gassblanding brukes ifbm pakking og vakuumering
- Håndvasker i arbeidssonene
- Støydempende tiltak for utstyr som støyer
- Avfallssug for matavfall
- IKT-infrastruktur og IKT-utstyr med nettverk, datapunkter, PC’er, skjermer, scannere, printere med mer planlegges med grunnlag i arbeidsflyter og hvor i arbeidsflytene/rommene det er behov for IKT-utstyr.
- IKT-system og integrasjoner: Flere sentralkjøkken bruker et fagsystem for storkjøkken til innkjøp, lagerstyring, kostplanlegging, produksjonsplanlegging, ordreleveranser og fakturering. Omfang av integrasjoner mellom fagsystemet og helseforetakets ERP-system og andre systemløsninger må drøftes og avklares. Andre systemløsninger kan eksempelvis være AGV/AMR, sporingssystem, meldingssystem og FDVU-system.