• Funksjonsområder
  • Planlegge og bygge sykehus
  • Tema
  • Standardrom
  • Veiledere
  1. Forside
  2. Funksjoner
  3. 4 Ikke-medisinsk service
  4. 4.10 Sentralkjøkken
  5. Kunnskapsgrunnlag

Kunnskapsgrunnlag

  1. Sentralkjøkken
  2. Grensesnitt til bygg, teknikk og IKT
  3. Tema til drøfting og avklaring
  4. Eksempler
  • Anbefalinger
  • Tema som bør drøftes

Eksempler

Publisert 01.10.2025. Endret 16.10.2025

Under eksempler gis det en beskrivelse av sentralkjøkken, sammen med andre kjøkkenfunksjoner som avdelingskjøkken og kantine, som er planlagt og bygd i utvalgte prosjekter. Det er ikke gjennomført evalueringer av disse etter en tid i drift.

Kjøkkenfunksjoner St. Olavs hospital (2011)

St. Olavs Hospital HF - Øya

4.10 SentralkjøkkenSR.071.02 Kjøkken, produksjonSR.071.05 Kjøkken

Kjøkkenfunksjoner Nye Drammen sykehus (2025)

Vestre Viken HF - Drammen sykehus

4.10 SentralkjøkkenSR.071.02 Kjøkken, produksjonSR.071.05 Kjøkken

Akuttsjukehuset Hjelset, Helse Møre og Romsdal HF (2025)

Helse Møre og Romsdal HF - Hjelset

4.10 SentralkjøkkenSR.071.02 Kjøkken, produksjonSR.071.05 Kjøkken

Nye UNN Narvik, Universitetssykehuset Nord-Norge HF (2024)

Universitetssykehuset Nord-Norge HF - Narvik

4.10 SentralkjøkkenSR.071.02 Kjøkken, produksjonSR.071.05 Kjøkken

Vil du bidra til å forbedre Kunnskapsbanken?

  • Eksempler
  • Kontakt oss på e-post
  • Personvern,
  • Innlogging for redaktører