Her gis en oppsummering av tema som drøftes og avklares i tidligfasen ved planlegging av sentralkjøkken, og som først og fremst har påvirkning på arealbehovet og konseptuelle løsningsvalg. Listen er nødvendigvis ikke uttømmende.
Forklaring på faser:
- PI: Prosjektinnramming
- KF1: Konseptfase steg 1
- KF2: Konseptfase steg 2
- FP: Forprosjekt
For forsyningsfunksjonen sentralkjøkken, som for alle funksjoner som inngår i et prosjekt, vil det være arbeid med en rekke mer detaljerte avklaringer knyttet til programmering og prosjektering av romprogram, teknikk, utstyr og IKT i fasene etter tidligfasen.
| Tema til drøfting og avklaring | Fase | Kommentar | 
|---|---|---|
| Forsyningsstruktur: | ||
| • Er forsyningsfunksjonen sentralkjøkken en del av omfanget i prosjektet? | PI | |
| Driftsmodell og løsningskonsept: | ||
| • Hvilken serveringsform legges til grunn? | KF1 | Valg av serveringsform har påvirkning på romprogram (arealer og utstyrsløsninger), både i sentralkjøkken og avdelingskjøkken. | 
| • Kjøkkenfunksjoner og oppgavefordeling; Hvilke kjøkkenfunksjoner planlegges det med i sykehuset? Hvilke funksjoner og oppgaver ivaretas av de ulike kjøkkenfunksjonene? | KF1 | Oppgavefordeling mellom kjøkkenfunksjoner har påvirkning på romprogram (arealer og utstyrsløsninger), og personellressurser i drift | 
| • Oppgavefordeling mellom forsyningsfunksjoner; Hvilke forsyningsfunksjoner leverer hvilket sortiment til sykehusets avdelinger? Hvordan er oppgavefordelingen mellom sentralkjøkken og andre forsyningsfunksjoner? | KF1 | Oppgavefordeling mellom forsyningsfunksjoner har påvirkning på romprogram (arealer) | 
| • Plassering i bygningsmassen og fotavtrykk; Hvor plasseres sentralkjøkkenet i bygningsmassen? Plasseres sentralkjøkkenet i tilknytning til vare- og distribusjonssentral eller kantine? Gir fotavtrykket til sentralkjøkken en god arealeffektivitet? Er det sambruk av areal og laste-/losseporter og oppstillingsplasser for leveranser mellom sentralkjøkkenet og andre forsyningsfunksjoner? | KF1 - KF2 | Konsekvenser for løsningskonsept med romprogram (arealer) og trafikkarealer | 
| Leveranseomfang og produksjonskapasitet: | ||
| • Hvor mange pasienter og ansatte/studenter/besøkende skal det produseres mat for? Hvor mange kostdøgn er det? Leverer sentralkjøkkenet til andre lokasjoner? | KF1 | Dimensjonerende forutsetninger for romprogram (arealer og utstyr) | 
| Beredskap: | ||
| • Er det krav til eller behov for beredskap med tanke på etterforsyningssvikt? Hvilke konsekvenser har dette for areal? | KF1 | Påvirkning på romprogram (arealer) | 
| Forsyningsteknologi og transportløsninger: | ||
| • Hvilken løsning legges til grunn for interntransport? Skal det benyttes automatisert transportløsning (AMR, AGV)? | KF2 | Forutsetninger for dimensjonering automatisert transportløsning | 
| • Er det aktuelt med eget avfallssug for matavfall? | KF2 | Dersom eget avfallssug for matavfall, er det aktuelt å legge rørstrekk til flere funksjoner/bygg/plan enn sentralkjøkken | 
| Utstyr: | ||
| • Planlegge utstyr i sentralkjøkken, utarbeide utstyrsliste. | FP | Avstemme utstyrsløsninger og grensesnitt mot rom/arealer, teknikk og IKT |