Psykisk helsevern og rus
Innen hovedfunksjonene som omhandler psykisk helsevern og rus er det tema som er gjeldende på tvers. Mer informasjon ligger under hovedfunksjonene 1B Opphold, psykisk helsevern og rus og 2B Undersøkelse og behandling, psykisk helsevern og rus
Psykisk helsevern Nordbyhagen på Ahus – om prosjektet og innovative løsninger!
Bli med inn på prosjektet psykisk helsevern Nordbyhagen ved Ahus, hvor det blir en gjennomgang av prosjektet ved prosjektleder Bikramjit Singh, og vi får et knippe eksempler på innovative løsninger som er valgt i prosjektet. Sykehusbygg HF har planlagt og ledet flere psykiatriprosjekter de siste årene, og det vil også bli gitt eksempler på hvordan kunnskap og erfaring fra ett prosjekt kommer andre prosjekter til gode etterhvert som porteføljen vokser. Garderobeskap: Presentatør: Karianne Lilleland-Olsen er intensivsykepleier og utstyrsplanlegger for Sykehusbygg. «Ordinære garderobeskap» får digitalt låsesystem, med skybasert løsning som kobles opp mot ansatt-systemet og id-kortet til den ansatte. Ansatte kan booke skap på vei til jobb, ved hjelp av en app, eller ved en terminal i garderoben. Etter avsluttet vakt frigis skapet for ny bruker. Dynamiske skap kan bidra til at alle får garderobeskap når de behøver det. Løsningen medfører redusert arealbehov og kostnader. OpenSpace og Siteprint: Presentatør: Prosjektleder for prosjektet psykisk helsevern Nordbyhagen (PHN) ved AHUS. Kort beskrivelse OpenSpace: Presentasjon av teknologi og bruken av denne i PHN prosjektet. Hvordan den kan benyttes til dokumentasjon av byggeprosessen herunder kvalitetssikring, avdekke feil og mangler, fremdriftsoppfølging og ikke minst samhandling i prosjektet. Kort beskrivelse Siteprint: Presentasjon av teknologi Site-print-teknologi og bruken av denne i PHN prosjektet. Fordeler den gir på fremdrift, kostnad, kvalitet og ikke minst SHA.
Webinar - 100 år med psykiatriske sengeposter på Østmarka - fra sovesal til VitalRoom-
Kan et nytt akuttbygg for psykisk helse og en hundreårig psykiatrihistorie på Østmarka hjelpe oss å forstå hvilke generelle og spesifikke helseeffekter bygg kan ha for psykisk syke pasienter? I webinaret får dere høre mer fra forskningen fra St. Olavs hospital på skjerming, blåblokkert belysning og byggintegrerte radarer. I tillegg vil det bli presentert utvalgte resultater fra en gjennomført evaluering av Akuttbygget. Evalueringen retter oppmerksomheten mot erfaringer med utformingen, og undersøker hvordan bygget fungerer i hverdagen fire-fem år etter innflytting. I webinaret møter vi psykiater og avdelingssjef for psykiatrisk akutt- og mottaksfunksjon ved St.Olavs hospital, Knut Langsrud, og sykehusplanleggerne Lilian Leistad og Unni Dahl fra Sykehusbygg HF.
Bygg for psykisk helse
Webinar fra Sykehusbygg HF 09.09.2022