Oppholdsrom med spiseplasser for pasienter og ansatte. Ved miljøterapeutisk observasjon, kan noen av personale spise sammen pasient. Mulighet for en skjermet del for spisesituasjon. Tilrettelagt for enkel matlaging, trening på mat og helse for pasient, og oppvarming av mat utenom måltider. Kjøkkenbenk med vaskekum, for anretning av mat, forsyning av tørrvarer. Oppbevaring av kald drikke i låsbart kjøleskap. Oppbevaring av dekketøy, glass, frokosttallerkener og bestikk i låsbare skap. Plass for å håndtere matkonsept: tilberedelse/buffetvogn/servering med kjøle/varmefunksjon, plass for oppstilling av traller. Oppvask etter måltider, avfallshåndtering. Flyttbare møbler som gjør det mulig å regulere avstand mellom pasienter, støtte positive interaksjoner og redusere aggressiv atferd. Håndvask i rommet. Spesielle hensyn til sikkerhet og robusthet gjelder i psykisk helsevern/TSB, se rommets robusthetsnivå: Robusthet og sikkerhet

Standard areal
25
Kapasitetsbærende
Nei
Personer, normalt
10
Personer, maksimalt
15
Brukstid, maksimalt
16 timer
Dør til andre rom
Nei
Nærhet/avstand til andre funksjoner
-