Normalsengeområde1B.4
Omfatter sengeområder for døgnopphold uten spesielle krav til skjerming eller sikring. Omfatter også konsultasjonsrom, undersøkelsesrom / samtalerom knyttet til sosionom, psykolog og lege som er integrert i området.
Sykehusbygg HF har i samarbeid med Centrum för vårdens arkitektur ved Chalmers tekniska högskola i Gøteborg, utviklet et forskningsbasert konseptprogram for lokaler for psykiatri.
Bygg for psykisk helse
Webinar fra Sykehusbygg HF 09.09.2022
100 år med psykiatriske sengeposter på Østmarka - fra sovesal til VitalRoom-
Kan et nytt akuttbygg for psykisk helse og en hundreårig psykiatrihistorie på Østmarka hjelpe oss å forstå hvilke generelle og spesifikke helseeffekter bygg kan ha for psykisk syke pasienter? I webinaret får dere høre mer fra forskningen fra St. Olavs hospital på skjerming, blåblokkert belysning og byggintegrerte radarer. I tillegg vil det bli presentert utvalgte resultater fra en gjennomført evaluering av Akuttbygget. Evalueringen retter oppmerksomheten mot erfaringer med utformingen, og undersøker hvordan bygget fungerer i hverdagen fire-fem år etter innflytting. I webinaret møter vi psykiater og avdelingssjef for psykiatrisk akutt- og mottaksfunksjon ved St.Olavs hospital, Knut Langsrud, og sykehusplanleggerne Lilian Leistad og Unni Dahl fra Sykehusbygg HF.