Nye UNN Narvik, Universitetssykehuset Nord-Norge HF (2024)

Universitetssykehuset Nord-Norge HF - Narvik

4.10 SentralkjøkkenSR.071.02 Kjøkken, produksjonSR.071.05 Kjøkken

Universitetssykehuset Nord-Norge HF har en sykehusbasert forsyningsstruktur for mat. Nye UNN Narvik har en løsning med leveranser av varmmat fra sentralkjøkkenet med serveringsformen kok-server-flerporsjon til avdelingene. Varmmat produseres i flerporsjoner og holdes varm frem til den serveres i avdelingen.

Vareleveranser til sentralkjøkkenet leveres til felles varemottak for sykehuset. Leveransene transporteres til sentralkjøkkenet for mottak og utpakking. Sentralkjøkkenet er plassert ved kantinen, og fungerer også som kantinekjøkken, med kantineservering/disk i forlengelsen av kjøkkenet. Innlevering av urent servise og bestikk fra kantinen skjer via miljøstasjon som fører inn til sentralkjøkkenets oppvask.

Nye UNN Narvik er planlagt med 48 somatiske sengeplasser og 39 senger for psykisk helsevern og rus. Sammenlagt er det 73 sengeplasser.

Sentralkjøkken og kantinekjøkken

Sentralkjøkkenet med tilhørende arealer ved Nye UNN Narvik er prosjektert til ca. 263 m2. Sentralkjøkkenet er plassert i tilknytning til kantinen. Nedenfor vises det en skisse basert på plantegning som viser flyt i sentralkjøkkenet. Nedenfor skissen vises romprogram for sentralkjøkken og kantine.

Skisse av sentralkjøkkenet ved Nye UNN Narvik sykehus. Skissen viser ulike soner i sentralkjøkkenet og er basert på plantegning. Sentralkjøkkenet er samlokalisert med kantinen, og kantineservering er derfor også vist i skissenKilde: Arkitema, bearbeidet av Sykehusbygg HF

Romprogram sentralkjøkken, Nye UNN Narvik:

RomfnrRomnavn og rombetegnelseProgrammert arealProsjektert arealKommentar
Mottakskontroll og utpakking;
80.06.117Korridor26,9Ikke programmert areal for mottak og utpakking. Prosjektert korridor på 26,9 m2 som ivaretar funksjonen.
Lager:
4.10.006Lager, kjøl104,7
4.10.007Lager, frys208,7
4.10.008Lager2113,5
4.10.011Lager, kjøl2524,4
4.10.012Lager, kjøl255,7
Tilberedning og produksjon:
4.10.009Kjøkken7086,6
Oppvask:
4.10.010Vaskerom3028,9
Støtterom i tilknytning til kjøkkenet:
4.10.002Kontor912,7
4.10.017Pause1011,3
4.10.022WC54,8
Støtterom plassert i etasjen under:
4.10.003Garderobe128,4
4.10.004Garderobe2011,5
4.10.013WC/dusj43,6
4.10.014WC/dusj43
4.10.020Forrom2,53,6
4.10.021Forrom2,54
SUM:262,8

Romprogram kantine, Nye UNN Narvik:

RomfnrRomnavn og rombetegnelseProgrammert arealProsjektert areal
6.5.001Kantine165184,3
6.5.002Anretning3535,4
SUM:219,7

Avdelingskjøkken

Eksempel på avdelingskjøkken ved Nye UNN Narvik, prosjektert til 19,28 m2. Se utsnitt av tegning nedenfor med markeringer som viser ulike soner i avdelingskjøkkenet.

Utsnitt av tegning som viser et avdelingskjøkken ved Nye UNN Narvik sykehus, med markeringer som viser ulike soner i avdelingskjøkkenetKilde: Arkitema og Myhrvold AS, bearbeidet av Sykehusbygg HF